HRVENG

O festivalu

...nekad malo više slatkim, nekad malo više gorkim, ali na Zagreb Coffee & Chocofestu svakako nježno neizbježnim...

Agencija Tvornica događaja organizira 5. Festival kave i čokolade – Zagreb Coffee & Chocofest koji će se održati od 11. do 14. veljače 2016. u festivalskom paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Nakon dvije godine u prekrasnom prostoru HDLU-a, za 5. izdanje festivala odlučili smo se vratiti tamo gdje je sve i počelo – Trg bana J. Jelačića i na taj način obilježiti ovu malu obljetnicu.

U protekle četiri godine Zagreb Coffee & Chocofest posjetilo je preko 500 000 posjetitelja iz Zagreba, Hrvatske i cijele regije.
Uz preko 100 izlagača i više od 120 radionica, predavanja i cooking show programa, u ART programu nastupilo je i nekoliko vrsnih umjetnika: Karen Eland (USA), Saimir Strati (Albanija) i Gorazd Potočnik (Slovenija)

Cilj festivala i dalje ostaje isti: predstavljanje najboljih hrvatskih i svjetskih čokolada i kava.

Kroz različite promocije, prezentacije, radionice i prigodnu prodaju brojni hrvatski i strani proizvođači i uvoznici predstavit će najnovije trendove u gastronomiji i industriji kave i čokolade, a umjetnici će na svoj način različitim tehnikama predstaviti sve čari čokoladnog artizma.

Povodom Valentinova svi posjetitelji zaljubljeni u kavu i čokoladu moći će se zagrliti na Trgu bana J. Jelačića i slikati sa velikim Zagreb Coffee & Chocofest srcem promjera 3 m.

Novost ovogodišnjeg koncepta jest da se zbog velike posjećenosti i interesa proteklih godina, ovogodišnji Zagreb Coffee & Chocofest, uz Trg bana Jelačića, održava na još nekoliko lokacija - Centru za kulturu prehrane, Winebaru Dobra vina, te odabranim zagrebačkim barovima, hotelima i restoranim.

Najava festivala započinje već 10. veljače u Winebaru Dobra vina gdje će chef Goran Geršak pripremiti večeru na kojoj će se događati čudesni spojevi poput lososa sa čokoladom uz rizling ili čokoladirani gulaš od vepra sa merlotom.

Posjetitelji festivala moći će premijerno uživati u degustaciji prve hrvatske čokolade sa ekološkim certifikatom proizvedenoj u Hrvatskoj koju potisuje Nadalina iz Splita, te sirovoj čokoladi i čokoladnim prozvodima bez glutena i laktoze koje će nam ponuditi čokolaterija Lizin vrt iz Slovenije.

Festivalski Choco bar ponudit će vruće čokolade sa okusima maline, kikirikija i karamele, a oni željni zabave i novih znanja moći će uz stručno vodstvo u Centru za kulturu prehrane sudjelovati u izradi jestivih poklona za Valentinovo i neobičnim recepturama bloga Jedozovni duo.

U suradnji sa showbizz tjednikom Story u subotu 13. veljače na vanjskoj pozornici uživat ćemo u cjelodnevnom zabavnom programu i koncertima. Posebna atrakcija i ovogodišnjeg festivala je njegov bus – vintage double decker iz 1960. godine koji će voziti turistički razgled centra grada. U umjetničkom dijelu programa posjetitelji će moći uživo pratiti izradu kipova od čokolade.

Pozivamo Vas da nam se i opet pridružite u ovoj „ovisnosti “ i prepustite njenim najstrasnijim užicima.... nekad malo više slatkim, nekad malo više gorkim, ali na Zagreb Coffee & Chocofestu svakako nježno neizbježnim.